Dibunuh gara-gara status Facebook


Bahaya juga Facebook ni kan? Ini perkara yang benar terjadi kat luar negara… Seorang wanita, ibu kepada empat orang anak yang obses terhadap laman rangkaian sosial, Hayley Jones, 26, dibunuh oleh suaminya, Brian Lewis. Sebabnya, Hayley Jones menukar status perhubungan dari “married” ke “single”, dan perbuatan ini mendatangkan berang suaminya yang bertindak menikam mangsa sebelum melarikan diri…

Hurm… Manusia oh manusia! Macam ni pun ada kan? Siapa yang harus dipersalahkan? Setiap perkara pasti ada alasannya kan… Cuba kita ambil iktibar dari kejadian ni… Berpada-pada bila melayan laman sosial tu, jangan sampai kita mengabaikan kehidupan yang realiti. Berhati-hati bila pos sesuatu atau membuat kemaskini, jangan sampai kita mengundang marah atau mengguris hati orang lain…

sumber :: Metro UK