Buat ayat kaler biru tanpa had kat facebook…


Selalu kita tengok dalam Facebook, rakan-rakan akan post atau komen menggunakan perkataan atau ayat berwarna biru… Ada lagi yang tak tahu camana nak buat bagi tukar kaler tulisan tu ke warna biru?

Caranya mudah :. Semasa korang nak menaip status atau komen tu, cuba korang taip benda ni dulu —-> @… Selepas itu baru diikuti dengan perkataan atau ayat yang korang nak guna… Contohnya :-

@Selamat Pagi

Mudahkan? ^_^

Namun! Ada had untuk setiap tulisan biru itu jika menggunakan cara di atas… Sebab pilihan perkataan atau ayat tu dari lingkungan Fanpage Facebook yang telah dibina oleh pengguna… Maknanya, sekiranya ayat yang korang nak bagi biru tu tak menjadi, itu kerana tak ada orang yang buat Fanpage guna ayat tu… Jadi terpaksalah korang nak kena buat Fanpage lagi, semata-mata nak bagi biru tulisan ayat yang korang pun sebenarnya jarang nak guna… Leceh kan? ~_^

Lagi satu, cara di atas hanya terhad pada pengguna yang ber-Facebook dari laptop dan desktop je… Jadi kalau korang online secara Mobile dari gajet seperti handphone, kempunan le nak bagi tukar tulisan tu kan…

Masalah ke tak masalah? ^_^

NM dah jumpa cara, yang semua orang boleh guna… Tak perlu nak buat Fanpage bagi ayat yang korang nak buat… Malah pengguna Mobile pun boleh warnakan ayat pada status atau komen korang… Suketak!? ^^v

Caranya korang copy kod ini ::

@@[0:[265318056840084:0 tukar tulisan biru kat sini]]

Selamat mencuba!!