Top 10 carian Google di Malaysia untuk tahun 2011


Google dah keluarkan senarai carian paling popular untuk tahun 2011 di Malaysia… Sebenarnya banyak perkara yang boleh kita pelajari dari senarai yang telah dikeluarkan, sebabnya carian ni menunjukkan trend carian dan apa yang sebenarnya kebanyakkan kita di Malaysia ni sedang cari samada kerana minat atau sekadar untuk pengetahuan.

Maklumat-maklumat macam ni memang sangat berguna kepada kita, terutamanya kepada blogger untuk menarik lebih ramai pengunjung ke blog masing-masing. NM tak nak cakap banyak tentang hal blogging, risau karang korang jemu pula… So korang baca-baca senarai kat bawah ni yang NM dapat dari Sumber

Top 10 Fastest rising searches
01 :: Facebook
02 :: Angry Birds
03 :: Maharaja Lawak
04 :: iPhone 5
05 :: Samsung Galaxy
06 :: iPad 2
07 :: Jawatan Kosong
08 :: Android
09 :: Tonton
10 :: Aishiteru

Top 10 Fastest rising people
01 :: Bruno Mars
02 :: Hana Tajima
03 :: Cikgu Shida
04 :: Avril Lavigne
05 :: Anwar Ibrahim
06 :: Fatin Liyana
07 :: Justin Bieber
08 :: Rihanna
09 :: Ustaz Kazim
10 :: Hanis Zalikha

Top 10 carian berita
01 :: iPad 2
02 :: Malaysian Grand Prix
03 :: Kennedy Space Center
04 :: Kentucky Derby
05 :: Japan Nuclear Crisis
06 :: MTV Movie Awards
07 :: Michael Jackson Funeral
08 :: Malaysian Open
09 :: Thailand flood
10 :: Malaysian Budget 2012

Top 10 carian imej
01 :: Justin Bieber
02 :: Background Design
03 :: Fixie Bike
04 :: Domo Kun
05 :: Monster Energy
06 :: Supra Shoes
07 :: Jules Verne
08 :: Smiley Face
09 :: Kartun Muslimah
10 :: Chelsea Olivia

Top 10 carian ‘what is…’
01 :: what is bersih
02 :: what is g6
03 :: what is ppvrip
04 :: what is ipad
05 :: what are words
06 :: what is jailbreak
07 :: what is android
08 :: what is lmao
09 :: what is hacking
10 :: what is information

Top 10 carian rancangan TV
01 :: ANTM
02 :: X Factor USA
03 :: American Idol 2011
04 :: Amazing Race 18
05 :: TVB Drama 2011
06 :: Nagamma Serial
07 :: Supernatural
08 :: Bones Season 7
09 :: Al Jazeera
10 :: My Princess

Top 10 carian destinasi antarabangsa
01 :: Kowloon/Hong Kong
02 :: Su Mei Island, Thailand
03 :: Phuket Island
04 :: Bangkok
05 :: Maldives
06 :: Disneyland Hong Kong
07 :: Taipei
08 :: Paris Disneyland
09 :: New York
10 :: Caribbean

Top 10 carian Blog
01 :: Blog Serius
02 :: Beautifulnara
03 :: Papagomo
04 :: Jejariruncing
05 :: Honeykoyuki
06 :: Oh Bulan
07 :: Kari Ngeri
08 :: Malaymoviesfull
09 :: My Resipi
10 :: IniBelogSaya