‘Open house’ at Borneo Kellybay’s


Chinese New Year kali ni memang betul-betul superb-merier lah… Tak pernah-pernah sambutan sampai macam ni sekali, sampai Borneo Kellybay’s (BK) kena order canopy… Max capacity untuk restoran BK cuma muat-muat untuk 200-250 pax je… Jadi kalau da sampai kena pasang canopy tu maknanya da over capacity la… Wow! Entahlah, rezeki tahun naga air kot…

Crew BK semua pun nampak excited nak kerja bila tengok booking list yang berlambak-lambak. Walaupun kitorang dah faham sangat camana letih dan sakitnya kena serve guest seramai min 300 pax per day sepanjang minggu tahun baru cina ni… Yelah kerja masa cuti umum, kena lagi masa Chinese New Year macam ni… Double pay and angpow lai lai… No wonder lah everybody seems excited sangat… ^^v

Tapi korang jangan silap… Bukan sebab double pay dan angpow yang buat crew BK ni semangat nak kerja… Tapi sebab LIMAU… Tak caya korang tengok gambar kat bawah ni… Betapa gembiranya mereka menerima subsidi dalam bentuk limau tersebut… hohoho…😀

Happy ke tak happy mereka-mereka ni? Nampak happy je kan… Erm, jadi kalau korang agak-agak nak meng-order mereka ni untuk majlis kenduri kahwin ke, majlis cukur jambul, majlis khatan atau majlis khatam Quran pun boleh… Bagi je limau seorang sekotak… hehe…😛

Jahatnya kau Nazim

Hehe… Takdelah macam tu… Gurau je, actually crew BK selalu happy je… Tak kira berapa ramai Korean and Taiwanese yang datang ‘menyerang’, kitorang happy je… That was the biggest secret supaya tak terasa letih dan stress dalam kerja… Kalau kerja monyok je, sah-sahlah tak lama tekanan jiwa dan naik gila…😛 dan itulah juga rahsia aku kekal muda remaja… Be happy! Hehe… (PERASAN) ^^v