Unik & Pelik | Kambing biri-biri berkepala mirip manusia di Turki.


Erm… Seram juga aku tengok gambar ni… Korang?

Sejauh mana kesahihan gambar dan cerita ni NM pun tak dapat nak pastikan. Antara benar atau tidak je, sebab this is the only picture yang aku jumpa. Yelah, zaman da makin moden dan teknologi semakin canggih. Dah ramai yang semakin mahir menggunakan photo editor untuk kesan yang tampak lebih realistik..

Anak kambing biri-biri berkepala mirip manusia ni dilahirkan secara pembedahan di Izmir, sebuah perkampungan di Turki pada pertengahan Januari 2012, oleh seorang doktor veterinar yang berusia 29 tahun, Erhan Elibol.

Kelahiran anak kambing biri-biri ini mencetuskan pelbagai spekulasi di kalangan masyarakat setempat dan dunia (terutama para netizen)…

Dalam laporan sama yang dikeluarkan oleh Kosmo! Online, pada september tahun lalu juga terdapat kelahiran kambing biri-biri seperti ini di sebuah wilayah di Zimbabwe. Anak kambing biri-biri berwajah manusia itu hanya sempat hidup beberapa jam sebelum dibunuh dan dibakar oleh penduduk setempat…