Events | Food Festival 2012 at Kota Kinabalu


Ada siapa yang suka makan tak? Anybody with passion of food, don’t miss this events ye… hehe… ^^v

Buat kali kedua Food Festival dianjurkan di Kota Kinabalu selepas kejayaan penganjurannya pada tahun lalu… Bermula 3 Mac dan berakhir pada 18 Mac 2012Wow! Dua minggu tu… So bolehlah sepanjang dua minggu tu nanti korang yang berada sekitar Kota Kinabalu, lunch kat festival tu… Nyum! Nyum!😀

Festival ni melibatkan penyertaan numbers of cafes, restaurants, bistros, hotels. Makanan-makanan yang disediakan memenuhi setiap bajet korang, dari yang bajet makan kecil hingga ke bajet makan yang ‘gede’… Untuk yang takde bajet tapi nak lunch pun boleh juga, sebab ada disediakan sample makanan dari pelbagai hidangan tempatan ke international cuisine… So the conclusion is korang kena datang walaupun takde bajet, cuma kena tahan perut je bila makanan dah rojak sangat masuk dalam perut. Dan yang paling penting kena tebal muka lah… hehe…😀

But! Bukan bazaar makanan je aktiviti utama dalam festival ni… Selain tu ada juga aktiviti lain, sepeti cooking class bagi yang berminat nak belajar basic penyediaan makanan. Also wine tasting (tapi bagi yang non-muslims je, yang muslim tu paham-paham je lah ye) & few others activities yang menghiburkan sepanjang dua minggu tu nanti.

Nak lagi? Korang berpeluang juga menyertai contest dan menang hadiah sepanjang festival ni… Contest Stamp & Win… Apa hadiahnya dan if korang masih got no idea tentang contest ni or want to know the exact venue of this festival, just visit Laman rasmi KK Food Fest atau LIKE Facebook KK Food Fest… ^^v