Info | Tiada Hari kekasih @ Valentine’s day untuk tahun 2012


Mesti ramai yang dah prepare beli hadiah, merancang kejutan untuk buah hati yang dikasih dan disayangi, kan? Yelar, Hari kekasih @ Valentine’s day dah tak berapa lama lagi…

Tapi nampaknya tahun ni kempunan la korang nak menyambut hari kekasih ni… Hadiah-hadiah yang korang dah beli tu terpaksalah korang simpan je…😉

Untuk pengetahuan korang, Valentine’s day untuk tahun 2012 ni telah pun dibatalkan… Atau dengan perkataan lain ‘ditiadakan‘…

Betul ni, NM tak tipu… Buat apa NM nak tipu korang, NM kan usahawan maklumat (Info-preneur)… ^^v

Ok, alasan hari kekasih ni ditiadakan adalah kerana tarikh Valentine’s day itu sendiri yang jatuh pada 14 Februari 2012

Jom kita buat simple mathematic untuk membuktikan hal ini ::
14 Februari 2012 = 14 – 2 – 12 = x

(14 – 2) – 12 = x
12 – 12 = x
0 = x

Did you get the idea? 14 – 2 – 12 = 0… 0 = x… ‘x’ tu maknanya ‘tiada’… kan? :p

p/s :: Valentine’s day is not for Muslim & Muslimah to celebrate… ^^v